SkinBoss Huidinstituut Beneden Leeuwen

"you only get 1 face
and wear it every day.
treat it wisely"

- Linden Taylor

WAAROM TWEE KEER PER DAG REINIGEN?

Als je het mij vraagt is het reinigen van de huid misschien wel de meest belangrijke stap in je hele huidritueel. Het heeft namelijk ontzettend veel invloed op de resultaten die je met huidverbetering en huidverjonging mag verwachten. De meeste mensen reinigen wel hun huid in de avond, zeker wanneer je de hele dag make-up gedragen hebt. Toch is in de ochtend reinigen net zo belangrijk, of misschien zelfs belangrijker! Ja, echt! Ik ga je uitleggen waarom. Onze huid is een uitscheidingsorgaan. Dit houdt in dat één van de functies van de huid is om afvalstoffen uit te scheiden door onze poriën. Dit proces ondergaat twee fases; tijdens de ene fase is de huid actief, in de andere fase breekt een periode van rust aan. Deze fases vinden waarschijnlijk niet plaats op het moment dat je ze verwacht, want wist je dat onze huid tussen ongeveer 11 uur ’s avonds en 4 uur ’s nachts het meest actief is? Onze huid is dus echt een nachtdier! Je kunt je wellicht voorstellen dat je huid in de ochtend vervolgens ontzettend vuil is.

De reden om te reinigen

In de avond reinig je dus om de huid te ontdoen van het dagelijks vuil, zoals luchtpartikels en make-up. Zo bereid je de huid voor op een zeer intensief proces dat plaatsvindt op het moment dat je slaapt. Vaak sluit je het avondritueel af met je meest rijke producten, zoals een (oog-)serum en een rijke crème, zodat de huid direct met alle werkstoffen aan de slag kan op het moment dat hij het meest actief is (in de nacht, dus.). Gegarandeerd dat je huid sneller verbetert als je het de meest hoogwaardige werkstoffen biedt. In de ochtend reinigen we om het uitscheidings-vuil van de nacht goed af te spoelen. Over het algemeen is dit een wat vettige substantie doordat het grotendeels uit talg bestaat. Een plens water in je gezicht gooien en verwachten dat het goed schoon is heeft dus geen zin. Probeer maar eens een druppel olijfolie met een beetje water goed te reinigen, geloof me, dat is bijzonder lastig! Om de huid goed te reinigen hebben we dus een reinigingsproduct nodig. Deze wordt in ons advies altijd aangepast aan jouw huidwensen en huidconditie. Vervolgens is het belangrijk – zeker bij huidverbetering – om je cellen goed te beschermen tegen alle schadelijke invloeden van de dag. Mijn advies is dus altijd om op tijd met epigenetische producten te beginnen en ALTIJD een zonbescherming te gebruiken, dus OOK in de winter! Op die manier biedt je te allen tijde een optimale bescherming voor je DNA tegen vroegtijdige huidveroudering en celschade.

Meer weten?

Wil je meer informatie over hoe je jouw reinigingsritueel zou kunnen optimaliseren? Je kunt je vraag altijd naar ons mailen via ons contactformulier of stel je vraag via WhatsApp! 

< Ga terug

Copyright 2024 SkinBoss | Privacy Statement