SkinBoss Huidinstituut Beneden Leeuwen

"you only get 1 face
and wear it every day.
treat it wisely"

- Linden Taylor

FACE MAPPING

Face Mapping, een combinatie van moderne dermatologie en eeuwenoude Chinese geneeskunst, is de gedachte dat er een verband is tussen jouw binnenste organen en verschillende zones van het gezicht. Face Mapping is eigenlijk heel logisch als je bedenkt dat de huid ook een orgaan is. Zo kun je vaak aan de zone van de outbreaks in je gezicht zien waar de puistjes/onzuivere huid vandaan komen.

Naast natuurlijk het feit dat dit een zeer interessant onderwerp is, kan meer weten van jouw huid echt helpen bij het verkrijgen van een zuiverdere huid. Als je eenmaal geïdentificeerd hebt waar de onzuiverheden vandaan komen, is het makkelijker om het te voorkomen. Terwijl sommige redenen voor onzuiverheden niet te voorkomen zijn (maandelijkse hormonale schommelingen bijvoorbeeld), voeding- en lifestyle aanpassingen kunnen zeker helpen om een meer zuivere huid te verkrijgen.

Zie hier wat jouw huid je wilt zeggen, aan de hand van de zones waar de onzuiverheden het meest voorkomen:

  1. Voorhoofd. Onzuiverheden op het voorhoofd worden vaak veroorzaakt door stress of slecht slapen. Zorg voor zeker 7 tot 9 uur schoonheidsslaap per nacht om het voorhoofd zo zuiver mogelijk te houden.
  2. Boven de wenkbrauwen. De zone boven de wenkbrauw wordt beïnvloed door het immuunsysteem. Onzuiverheden ontstaan hier vaak precies voor, na of tijdens een verkoudheid of griepje. Als je hier een breakout vindt, rem dan even af voor een paar dagen, drink voldoende water en eet gezond.
  3. Tussen de wenkbrauwen. Onzuiverheden tussen de wenkbrauwen kunnen worden veroorzaakt door te hoge inname van ongezonde voeding of een allergie. Verminderen van suiker, zuivel, vet eten en alcohol kunnen helpen om deze zone weer zuiver te krijgen.
  4. Wangen.De wangen staan in verbinding met het ademhalingsstelsel. Roken of inademen van vervuilde lucht kan hier onzuiverheden veroorzaken.
  5. Zijkant van de kin. De zijkanten van de kin worden beïnvloed door hormonen. Onzuiverheden komen hier voor wanneer je bijvoorbeeld ongesteld bent. Het komt voor aan de ene of de andere kant van de kin, afhankelijk van de kant van de eierstok die in die maand ovuleerd.

Natuurlijk zijn bovenstaande mogelijkheden niet de enige oorzaken voor acne of onzuiverheden. Jeugdpuistjes worden bijvoorbeeld ook door hormonen veroorzaakt. Soms is het puur het resultaat van onvoldoende of verkeerde reiniging van de huid.

Bij SkinBoss kun je terecht voor al jouw vragen en de meest efficiënte behandelingen tegen acne. Afhankelijk van hoe je verzekerd bent is er ook een vergoeding mogelijk van je zorgverzekeraar. Benieuwd wat we voor je kunnen doen? Of wil je echt eens advies van een huidspecialist? Neem dan contact op met SkinBoss via 0651178386 of info@skinboss.nl.

< Ga terug

Copyright 2024 SkinBoss | Privacy Statement