SkinBoss Huidinstituut Beneden Leeuwen

"you only get 1 face
and wear it every day.
treat it wisely"

- Linden Taylor

MANNENHUID VS. VROUWENHUID

Wist je dat er grote verschillen te benoemen zijn tussen een mannenhuid en een vrouwenhuid? Natuurlijk lijken onze huiden enorm op elkaar, maar in essentie vind je een aantal kenmerkende verschillen. We nemen je mee in de voordelen en nadelen van een mannenhuid:

VOORDELEN VAN EEN MANNENHUID

  • Zo hebben mannen bijvoorbeeld grotere talgklieren, waardoor hun huid over het algemeen sneller vet aanvoelt en zij meestal luchtige producten prefereren. Een hogere talgklierwerking zorgt er daarentegen wel voor dat hun huid beter ‘gesmeerd’ wordt en zij minder gevoelig zijn voor droogtelijntjes rond de ogen. = minder snel kraaienpootjes!
  • Daarnaast is een mannenhuid dikker en bevat deze een hogere collageendichtheid. Heel kort gezegd duurt het dus langer voordat veroudering zichtbaar is in een mannenhuid, want ze hebben nou eenmaal een grotere voorraad collageen.

NADELEN VAN EEN MANNENHUID

  • Daarentegen is een mannenhuid meestal gevoeliger en vochtarmer. Dit komt deels door scheerirritatie, maar kan bijvoorbeeld ook ontstaan doordat veel mannen bijvoorbeeld een ongezondere leefstijl hanteren dan vrouwen.
  • Verder is een mannenhuid vatbaarder voor zonschade, waardoor het belang van een goede SPF voor mannen nóg hoger is dan voor vrouwen. Want: UV-schade = huidveroudering!
  • En last but not least: EEN MANNENHUID VEROUDERT IN SNELLER TEMPO DAN EEN VROUWENHUID. Ja, echt! Zij hebben het geluk dat zij langer hun strakke gezicht behouden, maar zodra de mannelijke veroudering intreedt gaat het in een veel sneller tempo bergafwaarts.

Plan hier direct jouw intake in!

WAT GEBEURT ER ALS EEN MANNENHUID VEROUDERT?

Hoe vaak zie je niet dat er bij een man na zijn 50e ineens enorm veel verslapping ontstaat in het gezicht? Met als resultaat:

  • Hangende Hamsterwangen
  • Hangende Oogleden
  • Diepe Fronsrimpels of Voorhoofdsrimpels
  • Duidelijk zichtbare Roodheid door Bloedvat Verslapping

Oftewel: huidbehandelingen kunnen voor een mannenhuid dus zelfs effectiever zijn dan voor vrouwen! Door preventief te werken aan het behoud van een optimaal huid-DNA kunnen mannen voorkomen dat hun huid na hun 50e levensjaar compleet instort.

WAT KUN JE DOEN OM EEN MANNENHUID ZO LANG MOGELIJK JONG TE HOUDEN?

Natuurlijk kunnen we niet toveren, maar preventief behandelen kan weldegelijk wonderen verrichten op het gebied van huidbehoud. Zorg ervoor dat je nu in actie komt, want wat onze huid betreft is voorkomen aanzienlijk veel gemakkelijker dan genezen! Dit geldt ook voor vrouwen, maar werkt veel sterker bij een mannenhuid omdat hun collageenvoorraad langer op peil blijft.

Geen wonder dat wij ons bij SkinBoss nog altijd verbazen over het taboe dat er heerst op ‘mannen in de salon’, want juist voor mannen valt er extra veel winst te behalen!

NEEM CONTACT MET ONS OP EN KIES VOOR NATUURLIJKE HUIDVERJONGING

Ben jij een man die graag met je huid aan de slag zou willen, of ben jij een vrouw en vind je dat jouw man/vriend/zoon/oom/broer met zijn huid aan de slag zou mogen? Neem contact met ons op via ons contactformulier, of bel/WhatsApp naar 0651178386. We helpen je graag naar een spiegelbeeld vol zelfvertrouwen!

< Ga terug

Copyright 2024 SkinBoss | Privacy Statement